مقالات

درمان خانگی درد کف پا

درمان خانگی درد کف پا

درمان خانگی درد کف پا

سلامت پا برای بدن بسیار مهم است. اگر پاهایتان در وضعیت خوبی نباشند ، این وضعیت بلافاصله روی مچ پا، زانوها، پشت، ستون فقرات، گردن و سر شما تأثیر می گذارد. به عنوان مثال بسیاری از سردردهایی که ما روزانه بدان دچار می‌شویم ناشی از اختلالاتی است که ما در پاهایمان تجربه میکنیم.

‌این عوارض و از جمله سردرد ها به طور آهسته هر روز بیشتر شده و تا جایی پیش می‌رود که دیگر تحمل درد سخت می‌شود. بدن شما سعی می‌کند اینگونه مشکلات اسکلتی عضلانی شما را که باعث می‌شود فشار زیادی به بدنتان وارد شود را جذب و برای جبران آن تلاش کند.

پاهای شما می توانند چیزهای زیادی در مورد وضعیت سلامت عمومی شما به شما بگویند یا در مورد بیماری های زمینه ای به شما هشدار دهند. از درد پا گرفته تا علائم جدی‌تر مانند بی‌حسی، پاهای شما اغلب علائم بیماری را قبل از هر قسمت دیگری از بدن نشان می‌دهند.

درد کف پا نیز یکی از مشکلات شایعی است که بسیاری از افراد در اثر ایستادن یا راه رفتن طولانی‌مدت با آن مواجه می‌شوند. این درد می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد و پا به عنوان یکی از اعضای حیاتی بدن، نقش مهمی در حرکت و فعالیت‌های روزمره ایفا می‌کند. پاها به عنوان قلب دوم شناخته می‌شوند، زیرا اعصاب و رگ‌های خونی زیادی از کف پا عبور می‌کنند و هر گونه آسیب به این ناحیه می‌تواند عواقب جدی داشته باشد.

در هر پا ۲۶ استخوان وجود دارد که استخوان‌های کف پا و قوزک به وسیله تاندون‌ها و رباط‌ها به یکدیگر متصل شده‌اند. درد در ناحیه پاشنه معمولا به التهاب فاسیای کف پا مربوط می‌شود. اگر فردی دچار خار پاشنه باشد، این درد به عنوان سندرم خار پاشنه شناخته می‌شود. اما درد کف پا می‌تواند به دلیل عواملی مانند شکستگی، تاندونیت (التهاب تاندون‌ها)، آرتریت (التهاب مفاصل)، تحریک اعصاب یا حتی وجود کیست در برخی موارد بروز کند.

علائم درد کف پا:

  • یک تیر کشیدن مبهم و مداوم (اگر رباط کشیده شده باشد)
  • تورم یا حساسیت به لمس در پا
  • قرمزی و یا کبودی در صورت آسیب جدی‌تر
  • احساس ناراحتی هنگام قرار دادن وزن بر روی پا
  • درد شدید هنگام چرخش و یا دست‌کاری پا
  • حساسیت به لمس در صورت فشار دادن پا
  • داغ شدن و گز گز و مورمور پا
  • درد پا می‌تواند نشان از آسیب‌های متعددی باشد. بیماری‌های مزمن مانند آرتریت نیز می‌تواند باعث درد کف پا شود.

 

علت درد کف پا چیست و چه درمانی دارد؟

درد کف پا می‌تواند ناشی از آسیب، استفاده بیش از حد یا مشکلات ساختاری باشد و به دلیل عواملی مانند پیری، استرس، افزایش وزن یا شرایط عصبی مانند التهاب عصب در ناحیه کف پا تشدید شود.

  • التهاب فاشیای پلانتار (خار پاشنه) :شایع‌ترین علت درد کف پا است. این التهاب در بافت همبندی که از پاشنه تا انگشتان پا امتداد دارد رخ می‌دهد.
  • شکستگی استخوان‌های پا :شکستگی استخوان‌های کوچک پا، به ویژه در ناحیه پاشنه، می‌تواند باعث درد شدید شود.
  • التهاب تاندون‌ها:التهاب تاندون‌هایی که عضلات ساق پا را به استخوان‌های پا متصل می‌کنند، می‌تواند باعث درد در کف پا شود.
  • آرتروز :آرتروز مفصل مچ پا یا مفاصل کوچک پا می‌تواند باعث درد و سفتی در کف پا شود.
  • نوروما: ضخیم شدن عصب بین انگشتان پا (نوروما) می‌تواند باعث درد، سوزش و بی حسی در کف پا شود.
  • سندرم تونل تارسال (TTS):یک بیماری دردناک است. در این بیماری عصب تیبیال تحت‌فشار قرار می‌گیرد.
  • رگ به رگ شدن یا پیچ‌خوردگی رباط:در هر پا 26 استخوان وجود دارد، که همه آن‌ها توسط یک شبکه‌ای پیچیده از رباط‌ها، به هم متصل شده‌اند. این رباط‌ها می‌توانند در اثر چرخش ناگهانی پا و یا فرود نامناسب پا بر زمین هنگام راه روفتن و یا دویدن، آسیب ببینند.
  • پوشیدن کفش نامناسب :کفش‌های پاشنه بلند، کفش‌های تنگ یا کفش‌هایی با حمایت ضعیف از قوس پا می‌توانند باعث درد کف پا شوند.
  • ایستادن یا راه رفتن طولانی مدت: ایستادن یا راه رفتن طولانی مدت، به ویژه روی سطوح سخت، می‌تواند فشار زیادی به کف پا وارد کند و باعث درد شود.
  • چاقی: اضافه وزن باعث افزایش فشار روی مفاصل پا و ایجاد درد می‌شود.
  • فعالیت‌های بدنی شدید :فعالیت‌های بدنی شدید و ناگهانی، به ویژه دویدن یا پریدن، می‌تواند باعث آسیب به بافت‌های کف پا شود.
  • دیابت :دیابت می‌تواند باعث آسیب به اعصاب و عروق خونی پا شود و در نتیجه باعث درد، بی حسی و سایر مشکلات پا شود.
  • اختلال عملکرد تاندون تیبیال خلفی (PTTD):اختلال عملکرد تاندون تیبیال خلفی که تحت عنوان صافی اکتسابی کف پای بزرگسالان شناخته می‌‌شود زمانی به وجود می‌‌آید که تاندون تیبیال خلفی پا دچار آسیب دیدگی یا التهاب شود.
  • چرخش بیش از حد پا به سمت داخل:اور پرونیشن عبارتی است که از آن برای توصیف نحوه حرکت کردن پاها در هنگام راه رفتن استفاده می‌شود.
  • قوس بیش از حد کف پا:قرص بیش از حد کف پا اختلالی است که در آن کف پا قوس بسیار زیادی دارد.

فاسئیت پلانتار

 

فاسئیت پلانتار (التهاب فاشیای پلانتار یا کف‌پایی):

شایع‌ترین علت دردکف پا التهاب رباط “پلانتار فاسیا” است. التهاب “پلانتار فاسیا” زمانی روی می‌دهد که بافت فیبری و پهن کف پا (رباطی که پاشنه پا را به انگشتان متصل می‌کند) ملتهب می‌شود.

علائم التهاب پلانتار شامل درد صبحگاهی و درد هنگام پیاده‌روی‌های طولانی و یا ایستادن طولانی‌مدت می‌شود.

علت دردکف پا در صبح این است که در طول شب، ‌هنگام خواب، پلانتار فاسیا منقبض و تنگ‌تر می‌شود. هنگام بیداری و پیاده‌روی در صبح، فاسیا هنوز هم تنگ و انعطاف‌ناپذیر است، بنابراین هنگام کشیده شدن، مستعد التهاب و درد می‌شود.

هنگام راه رفتن و یا ایستادن طولانی‌مدت نیز، پلانتار فاسیا ملتهب و دردناک می‌شود. درمان التهاب پلانتار کمک گرفتن از تمرینات ساده کششی، داروهای ضدالتهابی و پوشیدن کفش می‌باشد.

شکستگی تنشی استخوان:

استخوان‌های میانه (ازجمله استخوان‌های ناوسان (navicular)، تاسی (cubiod) و میخی (cuniform)) و استخوان متاتارس می‌توانند در اثر فعالیت بیش از حد، آسیب ببینند. هنگامی‌که این اتفاق می‌افتد، ممکن است استخوان دچار یک شکستگی تنشی شود.

شکستگی تنشی استخوان در اثر یک ضربه مستقیم رخ نمی‌دهد، بلکه در اثر فعالیت‌های تکراری و بیش از حد رخ می‌دهد که درنهایت ممکن است باعث ایجاد شکاف‌های ریز در استخوان شود.

شکستگی تنشی معمولاً باعث ایجاد درد می‌شود که با افزایش فعالیت، بدتر می‌شود. برخلاف درد التهاب پلانتار که می‌تواند در طی برخی از فعالیت‌ها تسکین یابد، درد همراه با یک شکستگی تنشی معمولاً با افزایش سطح فعالیت، بدتر می‌شود.

هنگامی‌که یک شکستگی تنشی رخ می‌دهد استخوان نیاز به استراحت دارد. در برخی شرایط، استفاده از یک کفش مخصوص پیاده‌روی می‌تواند درد را تسکین دهد، ولی در برخی از موارد باید به‌طورکلی وزن وارده بر استخوان حذف گردد و فرد باید از یک عصا استفاده کند.

رگ به رگ شدن یا پیچ‌خوردگی رباط:

در هر پا 26 استخوان وجود دارد، که همه آن‌ها توسط یک شبکه‌ای پیچیده از رباط‌ها، به هم متصل شده‌اند. این رباط‌ها می‌توانند در اثر چرخش ناگهانی پا و یا فرود نامناسب پا بر زمین هنگام راه روفتن و یا دویدن، آسیب ببینند.

آسیب‌دیدگی لیگامنت‌ها معمولاً در اثر حرکت‌های غیرمعمول پا ایجاد می‌شوند و بلافاصله باعث درد می‌شوند. تورم نیز ممکن است رخ دهد. اغلب رگ به رگ شدن رباط‌ها پس از استراحت بهبود می‌یابد.

گاهی اوقات بی‌حرکت نگه‌داشتن مچ پا می‌تواند به درمان کمک کند. در برخی از موارد نادر، ممکن است برای درمان جراحی نیاز باشد. یکی از این آسیب‌دیدگی‌های رباطی، تحت عنوان ” آسیب لیسفرانک میانه پا” شناخته می‌شود.

التهاب تاندون‌ها

 

التهاب تاندون‌ها:

التهاب تاندون‌ها یا تاندونیت نیز می‌تواند موجب دردکف پا شود. آسیب‌دیدگی تاندون تیبیالیس خلفی و تاندون پرونئال اغلب باعث ایجاد دردکف پا می‌شود.این تاندون‌ها از قسمت بالای پا شروع شده، از پشت مچ پا عبور کرده و در آخر به زیرکف پا می‌رسند. هردوی این تاندون‌ها در کنترل حرکات پا و مچ مهم هستند.

آرتروز:

در افراد مسن، تکرار درد و خشکی پا می‌تواند نشان دهد بدتر شدن ناگهانی شرایط آرتروز آن‌ها باشد، که رایج‌ترین نوع آرتریت در انگلستان است. این وضعیت در درازمدت و ناشی از ساییدگی، تحلیل و تورم بافت داخل و اطراف مفاصل می‌باشد، ازجمله مفاصل پنجه و پاشنه پا.

درمان این بیماری شامل مواردی همچون: پوشیدن کفش مناسب برای کاهش فشار وارده بر مفاصل، مسکن، داروهای ضد-التهابی، فیزیوتراپی و در برخی موارد جراحی می‌باشد.

به میزان کمتر، درد پا می‌تواند ناشی از آرتریت روماتوئید باشد. در بیماری مفاصل در اثر حمله سیستم ایمنی دچار التهاب و تورم می‌شوند. این بیماری تقریباً بر مفاصل دیگر نیز اثر می‌گذارد، بنابراین در این مورد درد پا تنها علامت نخواهد بود.

درمان‌های پایه برای آرتریت روماتوئید عبارت‌اند از: دارو برای تسکین علائم و کاهش پیشرفت بیماری، فیزیوتراپی و گاهی اوقات عمل جراحی.

 

سندرم تونل تارسال

سندرم تونل تارسال (TTS):

سندرم تونل تارسال، که تحت عنوان” نورالژی تیبیال خلفی” نیز شناخته می‌شود، یک بیماری دردناک است. در این بیماری عصب تیبیال تحت‌فشار قرار می‌گیرد.

این عصب از طریق تونل تارسال از مچ پا عبور می‌کند. علت خاصی برای ایجاد سندرم تونل تارسال وجود ندارد، اما التهاب شناخته‌شده‌ترین علت TTS محسوب می‌گردد.

 

سندرم تونل تارسال

 

متاتارسالژیا (Metatarsalgia):

متاتارسالژیا اصطلاحی است که برای درد ناحیه جلوی پا به‌کاربرده می‌شود. در این بیماری اغلب درد به‌صورت سوزش خود را نشان می‌دهد که شدت آن می‌تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد.

در این حالت درد هنگام راه رفتن بدتر می‌شود. این درد می‌تواند یک یا چند انگشت را در نزدیکی سینه پا درگیر نماید، گاهی اوقات نیز تمام پا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

هر عاملی که باعث وارد آمدن فشار و یا تنش اضافی بر سینه پا شود، می‌تواند منجر به متاتارسالژیا شود، به‌عنوان‌مثال، پوشیدن کفش تنگ برای مدت طولانی، ورزش‌های تماسی و یا اضافه‌وزن.

افراد مسن‌تر بیشتر مستعد ابتلا به متاتارسالژیا هستند. در اغلب موارد متاتارسالژیا را می‌توان با استفاده از درمان ” PRICE ” (حفاظت، استراحت، یخ، بانداژ و افزایش سطح عضو آسیب دیده)، مسکن، تغییر کفش و استفاده از کفی‌های جاذب شوک درمان نمود.

تغییرات ناگهانی وزن:

تغییرات شدید در وزن که معمولاً در یک دوره کوتاه اتفاق می‌افتد، می‌تواند بر قوس پافشار وارد کرده و موجب دردکف پا شود. به‌طور خاص، افرادی که چاق هستند، مبتلایان به دیابت نوع 2، و یا زنان باردار، در اثر فشار وارده بر قوس پا، بیشتر در معرض دردکف پا قرار می‌گیرند.

زنان باردار میتوانند برای جلوگیری یا درمان دردکف پا اقداماتی همچون کشیدن عضلات ماهیچه ساق پا، انتخاب کفش مناسب و… انجام دهند.

کفش نامناسب:

کفش نامناسب حمایت و پشتیبانی لازم را از پاها فراهم نمی‌کند و ممکن است موجب درد و التهاب در قوس پاشود. کف کفش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کفش‌هایی که از قوس پاحمایت نمی‌کنند و یا کف زیاد نرمی دارند، به‌احتمال‌زیاد مشکلات بیشتری برای افراد ایجاد می‌کنند.

نوروما

 

نوروما:

مورتون نوروما وضعیت دردناکی در ناحیه کف پاست که بین انگشت سوم و چهارم رخ می‌دهد و راه رفتن را برای شما سخت می‌کند.

با وجود اینکه این بیماری در اغلب مواقع به روش‌های ابتدایی و خانگی قابل درمان است؛ اما در برخی از افراد نیاز به عمل جراحی دارد. گاهی برخی از افراد احساس می‌کنند که سنگ ریزه‌ای در کفش خود دارند.

این توده‌ای که در کف پا احساس می‌شود به دلیل ضخیم شدن بافت اطراف اعصاب منتهی به انگشتان پا است. این عارضه می‌تواند باعث درد شدید و سوزش شود.

برخی از بیماران علائمی مانند سوزش یا بی حسی را گزارش می‌دهند. پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند یا تنگ عامل ایجاد مورتون نوروما هستند. به همین دلیل توصیه می‌شود که کفش‌های راحت با پنجه پهن‌تر تهیه کنند.

در صورت لزوم و عدم تاثیر روش‌های درمانی ابتدایی، تزریق کورتیکواستروئید یا عمل جراحی توصیه می‌شود.

اختلال عملکرد تاندون تیبیال خلفی (PTTD):

اختلال عملکرد تاندون تیبیال خلفی که تحت عنوان صافی اکتسابی کف پای بزرگسالان شناخته می‌‌شود زمانی به وجود می‌‌آید که تاندون تیبیال خلفی پا دچار آسیب دیدگی یا التهاب شود. تاندون تیبیال خلفی پا قسمت داخلی پا را به یک عضله در ساق پا متصل می‌کند و در صورتی که این‌ تاندون نتواند به خوبی از قوس کف پا محافظت کند به تدریج باعث بروز اختلال عملکردی و در نهایت احساس درد در کف پا خواهد شد. در اختلال عملکردی تاندون تیبیال خلفی درد کف پا، قسمت پشت ساق و بخش داخلی مچ پا را نیز درگیر خواهد کرد. همچنین به احتمال زیاد شما دچار تورم مچ پا نیز خواهید شد. معمولا درد این نواحی در هنگام انجام فعالیت جسمانی از قبیل دویدن به وجود می‌‌آید و باعث ناراحتی شما خواهد شد.

چرخش بیش از حد پا به سمت داخل:

اور پرونیشن عبارتی است که از آن برای توصیف نحوه حرکت کردن پاها در هنگام راه رفتن استفاده می‌شود. افرادی که دچار چرخش بیش از حد پا به سمت داخل هستند ابتدا لبه بیرونی پاشنه پای آنها با زمین برخورد می‌کند سپس به سمت داخل و به سمت کف پا می‌چرخد که این امر باعث صاف شدن کف پای آنها خواهد شد. با گذر زمان و به تدریج چرخش بیش از حد به پا به سمت داخل می‌تواند باعث آسیب رساندن به عضلات، تاندون‌ها و رباط‌های پا شود و مشکلاتی را برای شما به وجود بیاورد و در نهایت باعث بروز درد کف پا شود. اگر شما نیز دچار چرخش بیش از حد پا به سمت داخل هستید با علائم زیر مواجه خواهید شد:

  • درد زانو
  • درد ران و درد کمر
  • پینه پا یا میخچه
  • انگشت چکشی

قوس بیش از حد کف پا:

قرص بیش از حد کف پا اختلالی است که در آن کف پا قوس بسیار زیادی دارد. این اختلال می‌‌تواند یک ناهنجاری ارثی ساختاری باشد یا آنکه در پی اختلالات نورولوژیکی از قبیل سکته، فلج مغزی یا بیماری شارکو ماری توث که یک اختلال مادرزادی است به وجود بیاید. افرادی که قوس کف پای آنها بسیار زیاد است اغلب در هنگام راه رفتن یا ایستادن دچار درد بسیار زیادی می‌شوند. سایر علائم و نشانه‌های این اختلال به شرح زیر می‌باشد:

  • انگشت چکشی
  • پینه استخوانی
  • انگشت چنگالی

روش های تشخیص دلایل درد کف پا:

  • معاینه بالینی، بررسی سابقه پزشکی بیمار و علائم، معاینه فیزیکی، نقاط درد و ناحیه آسیب‌دیده
  • ام آر آی، سی تی اسکن یا عکس رادیولوژی
  • آزمایش خون برای شناسایی عفونت‌ها، التهاب‌ها یا مشکلات متابولیک
  • تست‌های عملکردی و ارزیابی نحوه راه رفتن و تعادل بیمار
  • مشاوره با متخصص ارتوپدی

چه زمانی برای درمان کف پا به دکتر مراجعه کنیم؟

⦁ درد شدید
⦁ تورم و التهاب شدید
⦁ تغییر در شکل پا
⦁ اختلال در حرکت و عملکرد
⦁ سابقه درمان ناموفق
⦁ علائم همراه مانند حمله قلبی

راههای درمان کف پا :

  •  تزریق‌های استروئیدی: این نوع تزریق‌ها معمولاً با استفاده از کورتیکواستروئیدها (مانند کورتیزون) انجام می‌شود. استروئیدها به عنوان داروهای ضد التهاب قوی عمل می‌کنند و می‌توانند درمان التهاب و درد پاشنه را تسریع کنند.
  •  تزریق استروئید به منطقه مبتلا به درد انجام می‌شود و می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند.
  •  استفاده از تزریق‌های استروئیدی به عنوان راه‌حل آخر توصیه می‌شود؛ زیرا ممکن است با عوارض جانبی مانند تخریب بافت‌ها در طولانی‌مدت همراه باشد.
  •  تزریق‌های پلاسمای غنی از پلاکت 1(PRP): در این نوع تزریق، پلاسمای خون شما گرفته و به منطقه مبتلا به درد تزریق می‌شود.
  •  تزریق‌های دارویی دیگر:برخی تزریق‌ها شامل داروهای دیگری مانند بوتاکس می‌شوند که ممکن است به کاهش درد و بهبود تنش عضلات کمک کنند.
    تزریق‌ها توسط یک پزشک متخصص یا فیزیوتراپیست با تجربه انجام می‌شوند و باید در محیط کلینیکی یا بیمارستانی مناسب انجام شوند.
  • قبل از تزریق، پزشک متخصص شما ممکن است معاینه کاملی از پاها انجام دهد و تشخیص دقیقی از وضعیت شما بگیرد. همچنین، بهتر است پزشک در مورد هرگونه عوارض جانبی ممکن پس از تزریق با شما صحبت کند. پس از تزریق، استراحت نیز برای تسریع در بهبود و کاهش درد مفید است.

عوارض عدم درمان کف پا

⦁درد شما ممکن است تشدید و به مرور زمان بیشتر و شدیدتر شود.
⦁ بدون درمان، التهاب ممکن است به مرور زمان تشدید شود و مشکلات آسیب‌زای دیگری ایجاد کند؛ مثلاً فاسیا پلانتار می‌تواند به آرتریت یا مشکلات دیگر منجر شود.
⦁ درمان درست به شما کمک می‌کند تا علت واقعی درد کف و پاشنه پا خود را بشناسید. بدون تشخیص صحیح از طرف یک پزشک، ممکن است مسئله اشتباه تشخیص داده شود.
⦁ درد شدید در کف پا و پاشنه می‌تواند به محدودیت‌های عملی در زندگی روزمره منجر شود. این ممکن است تأثیر منفی بر کیفیت زندگی شما داشته باشد.
⦁  در برخی موارد، درد کف و پاشنه پا می‌تواند نشانه یک بیماری مزمن یا مشکل سیستمیک باشد؛ مثلاً برخی بیماری‌ها می‌توانند باعث فاشیتیس پلانتار شوند. در صورتی که درمان زودهنگام انجام نشود، بیماری می‌تواند پیشرفت کند.

تمرینات ورزشی و حرکات اصلاحی برای کاهش درد کف پا:

  • چرخاندن قوطی کنسرو منجمد توسط کف پا
  • کشش حوله به کمک دست و کف پا
  • کشش ساق پا در حالت ایستاده
  • کشش نیام کف پایی در حالت نشسته
  • ماساژ نیام کف پایی
  • کشش پاشنه آشیل
  • انجام تمرینات مخصوص تعادل
  • برداشتن حوله به کمک پنجه پا
  • خم کردن انگشتان به سمت عقب برای ایجاد مقاومت در زانو
  • بلند کردن پاشنه
  • بلند کردن انگشتان پا و چرخاندن آنها

توجه:مراجعه به یک فیزیوتراپی دیگر روشی است که برای درمان دردپا درنظر گرفته می‌شود. زمانی که به متخصص فیزیوتراپیست مراجعه می‌کنید، تمریناتی کششی برای فاسیای کف پا، تاندون آشیل و همینطور تقویت عضلات ساق پا را به عنوان روشی درمانی توصیه می‌کند. ضمن اینکه متخصص به شما آموزش خواهدداد که به منظور حمایت از کف پا، از ارتز، نوارهای ورزشی یا حتی عصا استفاده کنید.

 

درمان خانگی درد کف پا:

  • ترکیبات گیاهی معمولاً دارای ویژگی‌های ضد التهابی، ضد درد و آرام‌بخشی هستند که می‌توانند به تسکین درد و بهبود وضعیت کمک کنند.
  •  کرکمین که از ریشه کرکم به دست می‌آید، دارای ترکیبات ضد التهابی قوی به نام کرکومین است. مصرف کرکمین ممکن است به بهبود درد و التهاب‌های مرتبط با درد پاشنه پا کمک کند. می‌توانید کرکمین را به صورت پودر یا کپسول مصرف کنید.
  • ژل آلوئه‌ورا دارای ویژگی‌های آرام‌بخشی و ضد التهابی است و می‌تواند به تسکین درد پاشنه کمک کند. برای استفاده ژل آلوئه‌ورا را به محل درد بمالید و ماساژ دهید.
  • زعفران دارای ترکیبات ضد التهابی و ضد دردی است. می‌توانید زعفران را در غذاها یا چای‌ها خود استفاده کنید.
  • گلیسین یک اسیدآمینه است که به تسکین درد عضلات و تقویت عملکرد عضلات مفصلی کمک می‌کند. می‌توانید مکمل گلیسین را مصرف کنید.
  • از کفش‌های مخصوص و راحت استفاده کنید.
  • پاهای خود را در صورت امکان بالا نگه دارید.
  • از کیسه‌های یخ برای کاهش درد یا ورم استفاده کنید.
  • از فعالیت‌هایی که باعث تشدید درد می‌شوند، خودداری کنید تا زمانی که بهتر شوید.
  • داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن (تیلنول) یا ایبوپروفن (ادویل) مصرف نمایید.
  • کفی‌های طبی بدون نسخه و کفش‌های طبی مخصوص می‌توانند به کاهش درد و پیشگیری از آسیب در آینده کمک کنند. داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن (ادویل، موتری)، نیز می‌توانند به کاهش التهاب و درد کمک کنند.مسکن‌های بدون
  • نسخه مانند ایبوپروفن (ادویل، موتری) و ناپروکسن سدیم می‌توانند به کاهش درد و التهاب ناشی از فاسیای پلانتار کمک کنند.ژل پیروکسیکام یکی از پمادهای شناخته‌شده برای درمان ورم پا و درد کف پا به شمار می‌رود که با کاهش التهاب و درد در پا، به
  • بهبود وضعیت ورم کمک می‌کند. با ماساژ ناحیه مبتلا به ورم، می‌توان به طور موثری التهاب کف پا را کاهش داد.

توجه  :قبل از استفاده از هرگونه ترکیب گیاهی یا مکمل، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه اگر شما دارای حساسیت‌ها، مشکلات پزشکی مزمن یا درمان دارویی دیگری هستید.

توجه:مصرف پتاسیم و منیزیم یکی از بهترین راه‌ها برای کاهش دردهای پا و درمان آن است. بنابراین با مصرف خوراکی‌هایی مانند شیر، موز، ماهی، خرما، غلات و… می‌توانید به درمان درد پاهای خود کمک کنید.

توجه: فیزیوتراپی روشی  دیگر ی که برای درمان دردپا درنظر گرفته می‌شود. زمانی که به متخصص فیزیوتراپیست مراجعه می‌کنید، تمریناتی کششی برای فاسیای کف پا، تاندون آشیل و همینطور تقویت عضلات ساق پا را به عنوان روشی درمانی توصیه می‌کند. ضمن اینکه متخصص به شما آموزش خواهدداد که به منظور حمایت از کف پا، از ارتز، نوارهای ورزشی یا حتی عصا استفاده کنید.

چگونه پاهای سالم و زیبا داشته باشیم؟

  • بطور مرتب پاهای خود را نگاه کنید و به هرگونه تغییر در رنگ، قوام و دیگر خصوصیات ظاهری آن توجه داشته باشید.
  • به حفظ بهداشت پاهای خود اهمیت دهید. مرتبا آنها را شستشو داده و بخصوص بین انگشتان پا را خشک کنید.
  • پوست پای خود را مرطوب نگه دارید. در تابستان استفاده از کفش های صندل و روباز میتواند موجب خشکی بیش از حد پا و سپس ترک خوردن آن شود. با استفاده از لوسیون و کرم های مناسب میتوان رطوبت پوست کف و پشت پا را تامین کند.
  • کفش مناسب بپوشید. در کفش های خود باید احساس راحتی کنید.
  • به درد پای خود اهمیت دهید. وقتی درد پا افزایش میابد و یا در زمان معقولی خوب نمیشود حتما به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه کنید.
  • ناخن های پا را بصورت مستقیم کوتاه کنید و لبه های تیز آن را با سوهان مناسب کمی گرد کنید. عدم توجه به این نکته میتواند موجب فرو رفتن گوشه ناخن در انگشت پا شود.
  •  راه رفتن یکی از بهترین راه ها برای متعادل نگاه داشتن وزن و بدنبال آن داشتن پای سالم است
  • کفش مناسب داشته باشید و آنها را یک روز در میان عوض کنید. پا عرق میکند و کفش معمولا نمناک است. یک روز استفاده نکردن از آن میتواند آن را خشک کند.
  • با پای بدون کفش راه نروید تا احتمال آسیب به پای شما کم شود.
  • اگر در فصل تابستان از صندل و کفش روباز استفاده میکنید مراقب آفتاب سوختگی پوست روی آن باشید.

سوالات متداول:

برای از بین بردن خستگی و تورم پا چه باید کرد؟

می توانید پاهایتان را در تشتی پر از آب گرم به همراه نمک اپسوم بگذارید.

کدام روغن‌های گیاهی برای رفع خستگی و پا درد مناسب هستند؟

از روغن‌های اکالیپتوس، رزماری، سیاه دانه و نعنا می‌توانید استفاده کنید.

آیا می‌توان از دستگاه‌های فیزیوتراپی خانگی برای درمان پا درد استفاده کرد؟

بله. یکی از راه‌های درمان پا درد استفاده از دستگاه‌های فیزیوتراپی هستند.

کدام خوراکی‌ها به درمان پا درد کمک می‌کنند؟

مصرف خوراکی‌هایی مانند شیر، موز، ماهی، خرما، غلات به دلیل پتاسیم بالایی که دارند برای درمان پا درد مناسب هستند.

آیا برای درمان پا درد لازم است به پزشک مراجعه کنیم؟

زمانی که این علائم را دیدید باید برای درمان پا درد به پزشک متخصص مراجعه کنید: زخم یا جراحت، احساس گزگز یا بی حسی در پا، متورم شدن پا و تشدید درد در پاها.

آیا مشکلات مربوط به سلامت پا در خانم ها بیشتر است؟

خانم ها حدود چهار برابر مردان مشکلات پا دارند. دلیل این موضوع بیشتر مربوط به پوشیدن مکرر کفش های پاشنه بلند است. البته طبق نظرسنجی ها خانم‌ها در مقایسه با آقایان مراقبت بهتری از سلامت پا را گزارش کرده‌اند، اما با این‌ حال کمتر از نیمی از افرادی که در این نظرسنجی ها شرکت کرده بودند، کاری بیشتر از کوتاه کردن ناخن برای بهداشت پا انجام نداده بودند.

هنگام راه رفتن چقدر به پای شما فشار وارد می شود؟

فشار وارد شده بر پاها در هنگام راه رفتن معمولا متناسب با وزن بدن است، اما مواقعی وجود دارد که هنگام راه رفتن فشار وارد شده به پاها از وزن بدن بیشتر می شود و زمانی که در حال دویدن هستید، ممکن است سه تا چهار برابر وزن شما باشد. اگر به دویدن علاقه دارید پیشنهاد میکنیم “بهتر دویدن” را بخوانید.

مقدار دقیق فشار و نیروی وارد شده به پاها در هنگام راه رفتن و دویدن و اطلاعات کاملتری از وضعیت مفاصل را میتوانیم با استفاده از دستگاه اسکن پا (اسکنر فشار کف پا) و یا دستگاه تحلیل گام (گیت آنالایزر) اندازه گیری کنیم.

چگونه می‌توان از درد کف پا پیشگیری کرد؟

راه‌های مختلفی برای پیشگیری از درد کف پا وجود دارد که حفظ وزن سالم، پوشیدن کفش مناسب، انجام تمرینات ورزشی منظم و کشش پا از جمله مهم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود.

 چه چیزی می‌تواند موجب درد کف پا شود؟

فاسئیت پلانتار، آرتروز، بورسیت، آسیب‌دیدگی و شرایطی همانند دیابت، چاقی و بارداری می‌توانند خطر ابتلا به درد پا را افزایش دهند.

 آیا درمان‌های خانگی می‌توانند درد کف پا را به طور کامل درمان کنند؟

درمان‌های خانگی می‌توانند به تسکین درد و التهاب کف پا کمک کنند، اما ممکن است برای همه افراد یا همه موارد درد کف پا کافی نباشند.

تزریق در درمان التهاب پاشنه آشیل چه زمانی انجام می شود؟

اگر شما به مدت معقولی از روش‌های معمولی مانند استراحت، کفش مناسب، فیزیوتراپی، تمرینات توان‌بخشی و داروها بهبود نیافته‌اید، تزریق به عنوان یک گزینه برای درمان در نظر گرفته می‌شود.

اگر درد پاشنه پا شما بسیار شدید و محدود‌کننده است و به تدریج فراگیرتر و مزاحم‌تر می‌شود، تزریق ممکن است در نظر گرفته شود.

در برخی موارد، مثلاً در موارد شغلی یا ورزشی که باید به سرعت به تمرینات برگردید، تزریق‌ها ممکن است به تسریع فرآیند بهبود کمک کنند.

تزریق‌ها ممکن است با عوارض جانبی مانند درد موقت، تورم یا خون‌ریزی در محل تزریق همراه باشند؛ اگر این عوارض قابل تحمل باشند و مزاحم نباشند، تزریق ممکن است در نظر گرفته شود.

آیا مورتون نوروما تومور است؟

این عارضه با وجود اینکه برآمدگی و ضخامت ایجاد می‌کند؛ اما تومور نیست. در واقع این بافت عصبی شماست که متورم و ضخیم شده است. این بیماری سرطان نیست و همچنین منجر به سرطان نیز نمی‌شود.

 

4 نظر در “درمان خانگی درد کف پا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *