آموزش, مقالات

5 دلیل تیر کشیدن پا و درد موقتی پاها

5 دلیل تیر کشیدن پا و درد موقتی پاها

5 دلیل تیر کشیدن پا و درد موقتی پاها

5 دلیل تیر کشیدن پا و درد موقتی پاها ،درد پا و یا تیر کشیدن در پا می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که بیشتر آن‌ها به جریان خون یا مشکلی در عروق مرتبط است. در برخی موارد، درد پا با تغییرات در سبک زندگی در خانه قابل درمان است، اما در برخی موارد نیاز به مراقبت پزشکی وجود دارد.

در زبان پزشکی، درد پا که به صورت متناوب وارد می‌شود و بعداً تسکین می‌یابد، با نام “کلودیکاسیون متناوب” شناخته می‌شود. علل مختلفی برای کلودیکاسیون متناوب وجود دارد، اکثر آن‌ها به خاطر تأثیر بر روی جریان خون است. با این حال، علت ممکن است به دلیل مشکلات داخلی یا خارجی در شرایین باشد.

اگرچه درد به ندرت اورژانس پزشکی است، اما اگر درد شدید باشد یا فکر می‌کنید جریان خون به پاهایتان نمی‌رسد، باید به طور فوری مراقبت پزشکی جستجو کنید.

برای آشنایی با علل محتمل و درمان درد متناوب پا، ادامه مطالعه کنید.

5 دلیل تیر کشیدن پا و درد موقتی پاها شامل موارد زیر است:

1- علل محتمل درد پا

در زیر، چند علت محتمل برای درد تیز و شلیکی که به صورت متناوب وارد می‌شود آمده است:

بیماری عروق محیطی (PAD) این بیماری یکی از علل شایع درد متناوب پا است. این شرایط به علت آترواسکلروز یا تنگی عروق ایجاد می‌شود. این بیماری می‌تواند در هر نقطه‌ای از بدن شما تأثیر بگذارد، اما معمولاً پا یا پاها را تحت تأثیر قرار می‌دهد .

در زبان پزشکی، احساس درد یا تیر که هنگام پله‌رفتن یا راه‌رفتن شدیدتر می‌شود، با نام “کلودیکاسیون متناوب” شناخته می‌شود. علائم دیگر شامل احساس کم‌خونی، درد، یا حس سنگینی در عضلات پا است. این درد معمولاً با استراحت کاهش می‌یابد.

چه حسی دارد

پا درد شدید و تیر کشیدن آن که هنگام بالا رفتن از پله ها یا راه رفتن بدتر می شود. علائم دیگر شامل بی حسی، درد یا احساس سنگینی در عضلات پا است. درد معمولاً با استراحت کاهش می یابد.

جایی که رخ می دهد

درد ممکن است در هر جایی از پاها، از جمله ران، باسن، ساق پا رخ دهد. همچنین ممکن است متوجه شوید که زخم‌ یا زخم‌هایی دارید که به آهستگی بهبود می‌یابند، یا یکی از پاها سردتر از پای دیگر است، یا ناخن‌هایی که روی یک پا نسبت به پای دیگر کندتر رشد می‌کنند.

2- نوروپاتی دیابتی و درد پا

نوروپاتی دیابتی به دلیل آسیب مزمن ناشی از دیابت می تواند باعث درد شدید و تیر کشیدن در ساق پا شود.

چه حسی دارد

درد سوزشی یا تیر کشیدن که می آید و می رود و معمولاً به فعالیت مربوط نمی شود.

جایی که رخ می دهد

نوروپاتی دیابتی می تواند باعث درد در پاها شود. اگر به آن مبتلا هستید، مهم است که به طور مرتب پاهای خود را از نظر وجود زخم بررسی کنید زیرا نوروپاتی دیابتی ممکن است بر توانایی شما در تشخیص آسیب دیدگی تأثیر بگذارد.

3- سندرم کمپارتمان فعالیت مزمن

سندرم کمپارتمان ورزشی مزمن یک شکایت رایج در 30 درصد از ورزشکاران مبتلا به پا درد است.

ورزشکارانی که در فعالیت های تکراری مانند دوچرخه سواری، دویدن یا شنا شرکت می کنند، ممکن است به سندرم کمپارتمان مزمن مبتلا شوند.

چه حسی دارد

درد همراه با ورزش که معمولاً با توقف ورزش از بین می رود. همچنین ممکن است بی حسی داشته باشید، در حرکت دادن پای خود مشکل داشته باشید یا عضلات خود را با حرکت برآمده ببینید.

جایی که رخ می دهد

قسمت جلویی ساق پا یا عضلات ساق پا معمولاً محل هایی هستند که تحت تأثیر قرار می گیرند.

4- بیماری اجباری کیستیک

بیماری کیستیک ادانتیتیال یک اختلال نادر است که شریان‌ها (و گاهی اوقات سیاهرگ‌ها) در ساق پا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اکثر افرادی که این بیماری را دارند، درد پا دارند که بدون عوامل خطر برای PVD یا PAD، مانند:

  • دیابت
  • اضافه وزن داشتن
  • سیگار کشیدن

این عارضه باعث ایجاد کیست در ساق پا می‌شود که می‌تواند روی شریان‌های پا فشار بیاورد که بر جریان خون تأثیر می‌گذارد.

چه حسی دارد

دردهای شدید و تیر کشیدن که می آیند و می روند. آنها همیشه به فعالیت مرتبط نیستند.

جایی که رخ می دهد

اکثر بیماری های اضافی کیستیک در شریان پوپلیتئال در ساق پا رخ می دهد. با این حال، این امکان وجود دارد که یک فرد در هر جایی از پا به این بیماری مبتلا شود.

5- گیر افتادن شریان پوپلیتئال

سندرم کمپارتمان ورزشی مزمن علائم مشترک زیادی با گیر افتادن شریان پوپلیتئال دارد . این امر تشخیص تفاوت بین این دو شرایط را دشوار می کند.

چه حسی دارد

درد، گرفتگی و احساس تنش. این وضعیت بسیار نادر است و کمتر از 1 تا 3.5 درصد از بیمارانی که از درد پا ناشی از فعالیت شکایت دارند را تحت تاثیر قرار می دهد. بی حسی پا بیشتر از سندرم کمپارتمان فعالیت مزمن نشان دهنده گیر افتادن شریان پوپلیتئال است.

جایی که رخ می دهد

در ساق پا، و معمولاً بیشترین ناراحتی را در قسمت پشت ساق ایجاد می کند.

درمان پا درد در خانه

راه‌های زیر به شما کمک می‌کند تا پا درد متناوب را در خانه درمان کنید:

  • به طور منظم تمرین کن. بر اساس یک بررسی در سال 2017، اگرچه ورزش می تواند به برخی از پا درد کمک کند، اما جلسات ورزش حداقل دو بار در هفته به کاهش درد راه رفتن و افزایش مسافتی که فرد می تواند راه برود کمک می کند.
  • سیگار نکش. اگر سیگار می کشید، ترک آن توصیه می شود . سیگار کشیدن یک عامل خطر اصلی برای دردهای شدید هنگام راه رفتن است. سیگار می‌تواند باعث تغییراتی در رگ‌های خونی شود و لخته شدن خون را آسان‌تر کند، که می‌تواند به درد پا کمک کند.
  • از یک رژیم غذایی سالم برای قلب استفاده کنید. انتخاب یک رژیم غذایی سالم برای قلب می تواند به شما در حفظ وزن و سطح قند خون کمک کند. این می تواند به کاهش برخی از عوامل خطر که می تواند منجر به PAD شود کمک کند.
  • آموزش متقابل. اگر درد پای شما به استفاده بیش از حد از فعالیت بدنی مربوط می شود، فعالیت جدیدی را امتحان کنید که کمتر روی پاها فعالیت می شود، مانند شرکت در کلاس ایروبیک یا شنا.

حفظ وزن سالم و مراقبت از بدن می تواند به کاهش دردهای تیز و تیر کشیدن در صورت امکان کمک کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

اگر علائم زیر مربوط به درد پا را تجربه کردید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

  • عدم وجود نبض در مچ پا یا بالای پا
  • پایی که بسیار سرد است
  • پایی که شروع به آبی یا تغییر رنگ می کند
  • درد پا شدید که با استراحت بهتر نمی شود

این علائم ممکن است نشان دهند که جریان خون شما به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است و ممکن است به مراقبت اضطراری نیاز داشته باشد. اگر این علائم را نادیده بگیرید، ممکن است انگشتان پای خود را به دلیل کمبود جریان خون از دست بدهید.

اگر پا درد مزمن دارید، حتی اگر در هنگام استراحت از بین برود، باید با پزشک صحبت کنید.

پزشک می تواند گردش خون و علل احتمالی زمینه ای شما را ارزیابی کند. درمان درد پا برای کمک به کاهش احتمال تأثیر منفی بر سطح فعالیت شما مهم است.

پزشک ممکن است دارو توصیه کند

بهترین دکتر ارتوپد رشت ممکن است تشخیص دهد که نیاز به تجویز داروهایی برای کاهش احتمال تشکیل لخته‌های خونی جدید داشته باشد که بر جریان خون تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال می توان به داروهای ضد پلاکت، مانند آسپرین یا کلوپیدوگرل (Plavix) اشاره کرد.

آنها همچنین ممکن است داروهایی برای کاهش درد پا در هنگام راه رفتن تجویز کنند، مانند پنتوکسی فیلین یا سیلوستازول .

جریان خون تحت تأثیر شدید ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد

اگر فردی به شدت جریان خون در پاها را تحت تاثیر قرار داده است یا داروها کمکی نمی کنند، پزشک ممکن است بهترین جراح ارتوپد را برای بازگرداندن جریان خون توصیه کند.

به عنوان مثال می توان به آنژیوپلاستی اشاره کرد که شامل قرار دادن یک بالون کوچک برای باز کردن شریان یا جراحی بای پس ورید است. اندیکاسیون های جراحی معمولاً به علت زمینه ای بستگی دارد.

نتیجه گیری

5 دلیل تیر کشیدن پا و درد موقتی پاها را در این مقاله بازگو کردیم درد پا شدید و متناوب می تواند سطح فعالیت شما را محدود کند. دردی که مرتبط با آسیب نیست یا باعث ایجاد سطح ثابت درد نمی شود، اغلب می تواند در خانه با تغییرات خاصی در سبک زندگی درمان شود.

با این حال، اگر درد شما شدید شد یا علائم گردش خون ضعیف دارید ، فورا به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. پزشک می تواند علت درد شما را تشخیص دهد و گزینه های درمانی را توصیه کند.