آموزش, مقالات

11 علت خارش پاها و اقداماتی که باید در مورد آن انجام دهید

علت خارش پاها

11 علت خارش پاها و اقداماتی که باید در مورد آن انجام دهید

11 علت خارش پاها و اقداماتی که باید در مورد آن انجام دهید را باهم در این مقاله مرور می کنیم.علت خارش پاها ممکن است به دلایل مختلف مرتبط باشند، اغلب چیزی برای نگرانی وجود ندارد، مثلاً خشکی پوست. با این حال، گاهی اوقات می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد.

علت خارش پاها می تواند یک احساس ناراحت کننده باشد که شدت آن از خفیف تا غیرقابل تحمل متغیر است.

در برخی موارد می‌تواند نشانه‌ای هشداردهنده از وضعیتی مانند دیابت باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علل خارش پاها و همچنین راه های جلوگیری از خاراندن، ادامه مطلب را بخوانید.

علت خارش پاها

شناخت علت خارش پاها یکی از اولین قدم ها برای تسکین است.

1. یکی از علت خارش پاها پوست خشک

خشکی پوست پاها جدی نیست. اما بسته به شدت خشکی، پوست پاهای شما ممکن است ترک بخورد، پوسته پوسته شود، و احساس خارش داشته باشد.

از دلایل خشکی پوست می توان به آب و هوا، کم آبی بدن و استفاده از محصولات مراقبت از پوست اشاره کرد. همچنین در صورت داشتن بیماری پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس ممکن است دچار خشکی پوست و خارش پاها شوید.

2. برآمدگی تیغ

اصلاح نه تنها پاهای شما را صاف تر می کند، بلکه می تواند باعث ایجاد برآمدگی های تیغ بر روی پاها شود. اینها نوعی از موهای رشد یافته هستند و زمانی که موها فر می شوند و دوباره به داخل پوست می روند ، یکی دیگر از علت خارش پاها می شوند.

3. یکی از علت خارش پاها آلرژی

تماس با یک آلرژن نیز می تواند باعث خارش پاها شود. اگر به چمن حساسیت داشته باشید و روی چمن بنشینید ممکن است این اتفاق بیفتد.

برخی از افراد به محصولات بهداشتی شخصی که روی پاهایشان اعمال می شود نیز حساسیت دارند. اینها شامل کرم های موبر، لوسیون ها و حتی صابون های خاص است. برجستگی ها ممکن است مدت کوتاهی پس از تماس با یک آلرژن ایجاد شوند که منجر به راش قرمز و خارش دار روی پاها می شود.

4. دیابت

خارش پاها می تواند از علائم اولیه دیابت باشد. و اگر قبلاً دیابت برای شما تشخیص داده شده بود، خارش نشانه آن است که سطح گلوکز شما تحت کنترل نیست.

خارش ناشی از نوروپاتی محیطی است. این زمانی است که سطوح بالای گلوکز به فیبرهای عصبی بدن آسیب می رساند و در نتیجه التهاب و تحریک پوست ایجاد می شود.

اگر دیابت دارید، گردش خون ضعیف نیز می تواند باعث خشکی پوست شود. خشکی شدید می تواند منجر به خارش پاها شود.

5. یکی از علت خارش پاها نیش حشرات

خارش پاها ممکن است به دلیل چیزی به سادگی نیش حشره باشد . این می تواند نیش پشه، نیش کک یا نیش حشره دیگر باشد.

این واکنش ها معمولا جزئی هستند و فقط باعث خارش و قرمزی خفیف می شوند. احتمالاً متوجه یک برآمدگی در ناحیه ای از پوست می شوید.

گاهی اوقات نیش حشرات باعث واکنش شدید می شود. این علائم عبارتند از:

  • مشکل در تنفس
  • سرگیجه
  • ضربان قلب سریع
  • استفراغ

این نوع واکنش یک اورژانس پزشکی است و نیاز به مراقبت اورژانسی دارد.

6. رشد مجدد مو

حتی اگر بعد از اصلاح پاهایتان برآمدگی های تیغ ایجاد نشود، ممکن است با رشد مجدد مو دچار خارش شوید. خارش ممکن است حدود 12 تا 48 ساعت پس از اصلاح پاها شروع شود.

علت خارش می تواند خشکی پوست در اثر تراشیدن باشد یا موهایی که تازه تراشیده شده اند شروع به رشد دوباره کرده اند.

7. یکی از علت خارش پاها فولیکولیت

این یک عفونت پوستی است که در آن فولیکول های مو ملتهب می شوند. موهای مجعد، آکنه یا یک بیماری پزشکی که سیستم ایمنی شما را به خطر می اندازد از عوامل خطر فولیکولیت هستند .

علائم شامل مجموعه ای از برآمدگی های خارش دار روی پاها است. ناحیه اطراف برجستگی ها ممکن است قرمز و دردناک شود و در برخی افراد تاول های پر از چرک ایجاد شود.

8. عروق خونی منبسط شده

ورزش یک راه عالی برای تقویت قلب، کاهش وزن، و حتی ممکن است برخی از شرایط مزمن را بهبود بخشد. اما اگر در حال شروع یک برنامه ورزشی جدید هستید، ممکن است احساس خارش در پاهای خود داشته باشید.

برخی از افراد در حین یا بعد از پیاده روی ، دویدن و سایر تمرینات متوجه خارش می شوند. و به دلیل گسترش مویرگ ها در پاها، افزایش جریان خون به عضلات و اعصاب اطراف است.

این احساس موقتی است و زمانی که بدن شما به یک تمرین جدید عادت کند فروکش می کند.

9. یکی از علت خارش پاها سندرم پای بیقرار (RLS)

سندرم پاهای بیقرار باعث ایجاد حس غیرقابل کنترل در حرکت دادن پاها می شود. ممکن است احساس کنید که چیزی روی پوست شما راه می رود. برخی از افراد نیز این احساس را به صورت سوزن سوزن شدن، توصیف می کنند.

این احساس معمولا در هنگام استراحت، مانند نشستن یا دراز کشیدن، قابل توجه است. RLS حتی می تواند خواب شبانه را دشوار کند.

علت دقیق سندرم پای بیقرار ناشناخته است. اعتقاد بر این است که این یک عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز است که شامل حرکت عضلات می شود.

10. پاپول ها و پلاک های کهیر خارش دار بارداری (PUPPP)

PUPPP یک بیماری پوستی است که در دوران بارداری ایجاد می شود. به طور معمول در سه ماهه سوم به دلیل افزایش سطح هورمون دیده می شود. علائم شامل بثورات خارش دار یا تکه هایی از پوست قرمز و برجسته است.

بثورات یا برجستگی‌ها می‌توانند روی شکم ایجاد شوند، اما ممکن است روی پاها و ران‌ها نیز ظاهر شوند. بثورات پس از زایمان به تدریج ناپدید می شوند.

11. یکی از علت خارش پاها Prurigo gestationis

این یکی دیگر از دلایل خارش پاها در دوران بارداری است. این یک بیماری پوستی خوش خیم است که می تواند باعث ایجاد بثورات در بدن و اندام ها شود. نواحی آسیب دیده بدن شامل بازوها، پاها و نیم تنه است.

علت خارش حاملگی ناشناخته است، اما ممکن است به دلیل نوسانات هورمونی باشد. بثورات در هفته های پس از زایمان ناپدید می شوند.

سوالات متداول

1. علت خارش پاها همراه با برآمدگی چیست؟

می تواند به دلیل شرایط مختلفی باشد، مانند:

  • آلرژی
  • فولیکولیت
  • پاپول های کهیر خارش دار
  • خارش حاملگی

2. علت خارش پاها در شب چیست؟

سندرم پای بی قرار اغلب با علائم شبانه همراه است.

3. علت خارش پاها پس از اصلاح چیست؟

چند شرط می توانند باعث این شوند، از جمله:

  • پوست خشک
  • برجستگی های مو
  • رشد مجدد مو
  • فولیکولیت

4. علت خارش پاها و بازوها چیست؟

می تواند به دلیل:

  • پوست خشک
  • برجستگی های مو
  • آلرژی
  • دیابت
  • نیش حشرات
  • بیماری های پوستی مانند اگزما یا پسوریازیس
  • فولیکولیت
  • عروق خونی منبسط شده

5. چه چیزی باعث خارش پاها هنگام دویدن می شود؟

به احتمال زیاد به دلیل گسترش عروق خونی است.

6. علت خارش پاها در دوران بارداری چیست؟

می تواند به دلیل:

  • پاپول های کهیر خارش دار
  • خارش حاملگی
  • رفتار

تسکین خارش پاها به علت اصلی آن بستگی دارد. اقدامات خودمراقبتی می تواند به کاهش تحریک پوست و احساس خارش کمک کند. که شامل مرطوب نگه داشتن پوست با کرم ها، لوسیون ها یا ژل ها می شود.

قبل و بعد از اصلاح و همچنین بعد از حمام یا دوش گرفتن، پاهای خود را مرطوب کنید.

سایر محصولات موضعی برای تسکین خارش پاها عبارتند از کرم ضد خارش، هیدروکورتیزون و لوسیون کالامین. همچنین می توانید از آنتی هیستامین خوراکی برای جلوگیری از واکنش آلرژیک استفاده کنید.

اگر خارش به داروهای بدون نسخه پاسخ نمی دهد، از پزشک خود در مورد کرم استروئیدی با نسخه سوال بپرسید. این درمان ممکن است در صورت داشتن یک بیماری پوستی که باعث خشکی، التهاب و خارش می شود موثر باشد.

در مورد فولیکولیت، پزشک ممکن است یک آنتی بیوتیک خوراکی برای درمان خارش پاها تجویز کند. اگر دیابت دارید، پزشک ممکن است نیاز به تنظیم داروهای دیابت شما برای کنترل بهتر سطح قند خون داشته باشد .

درمانهای خانگی

در کنار داروهای بدون نسخه و نسخه ای، چند درمان خانگی می تواند به تسکین خارش پاها کمک کند .

کمپرس سرد. کمپرس را هر بار در طول روز به مدت 10 تا 20 دقیقه روی پاهای خارش دار قرار دهید .

حمام آب گرم. اگر بعد از دوش گرفتن یا حمام پاهایتان خارش پیدا کرد، سعی کنید به جای آب داغ در آب خنک یا ولرم حمام کنید. همچنین به محدود کردن حمام و دوش گرفتن به کمتر از 20 دقیقه کمک می کند. در صورت تمایل می توانید نمک اپسوم یا جوش شیرین اضافه کنید.

حمام بلغور جو دوسر. یک حمام آرام بخش بلغور جو دوسر نیز ممکن است خارش پاها را تسکین دهد. بلغور جو دوسر کلوئیدی که می توانید پیدا کنیدآنلاین ، یک ضد التهاب طبیعی و یک داروی قدیمی برای پوست خشک و خارش است.

آلوئه ورا. آلوئه ورا همچنین دارای خواص ضد التهابی است. از آلوئه ورا، محصول دیگری که می توانید پیدا کنید، استفاده کنیدآنلاین ، به خارش پاها برای تسکین درد، خشکی و سوزش.

جلوگیری از علت خارش پاها

چند نکته می تواند به جلوگیری از خارش در پاها کمک کند.

برای جلوگیری از خشکی پوست و خارش پاها، حداقل دو بار در روز – به خصوص بعد از حمام – به پاهای خود مرطوب کننده بزنید.

از صابون های معطر، لوسیون و شوینده های لباسشویی که می توانند پوست را تحریک کنند، خودداری کنید.

برای کاهش خطر رشد موهای زائد روی پاها از پارچه های گشاد استفاده کنید.

تکنیک های صحیح اصلاح را تمرین کنید . اصلاح با یک تیغ قدیمی و کسل کننده می تواند باعث رشد موهای زائد و خارش پاها شود.

برای کاهش برآمدگی های تیغ و موهای زیر پوستی، قبل از اصلاح، پاهای خود را لایه برداری کنید. لایه‌برداری سلول‌های مرده پوست را که می‌توانند موها را به دام بیندازند و برآمدگی‌های تیغ ایجاد کنند، از بین می‌برد.

از یک تیغ تیز استفاده کنید و همیشه با دانه یا جهت رشد مو اصلاح کنید. شما نه تنها اصلاح دقیق تری خواهید داشت، بلکه این روش تحریک را نیز به حداقل می رساند. ژل یا کرم مرطوب کننده را بعد از اصلاح روی پاها بمالید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد برای علت خارش پاها

اگرچه خارش پاها می تواند با مراقبت از خود بهبود یابد، اما برای هر گونه برآمدگی، بثورات یا حساسیتی که بهبود نمی یابد یا بدتر می شود، به پزشک مراجعه کنید. اگر قبلاً ارائه‌دهنده ندارید، ابزار Healthline FindCare ما می‌تواند به شما کمک کند با پزشکان منطقه خود ارتباط برقرار کنید. خارش مداوم پاها می تواند نشانه ای از عفونت پوستی یا دیابت باشد. هر دو می توانند منجر به عوارض شوند.

همچنین برای خارش پاها که باعث اختلال در استراحت یا خواب می شود، باید به پزشک مراجعه کنید. ممکن است برای درمان خارش و تسکین سوزش به یک داروی تجویزی نیاز داشته باشید.

نتیجه گیری

علت خارش پاها می تواند چیزی جزئی مانند خشکی پوست یا برآمدگی های تیغ باشد، یا می تواند یک عارضه بارداری یا نشانه دیابت باشد.

احساس خارش معمولاً نیازی به مراجعه به پزشک ندارد. با این حال، علائمی را که بهبود نمی‌یابند نادیده نگیرید. اگر درمان‌های بدون نسخه بی‌اثر هستند، یک قرار ملاقات با پزشک خود تعیین کنید.