چرا پروتز زانو شل می شود؟

چرا پروتز زانو شل می شود؟
علت شل شدن پروتز زانو چیست؟
چرا مفصل مصنوعی زانو شل می شود یا می شکند؟
علائم شل شدن پروتز زانو چیست؟
نگهداری پروتز چگونه است ؟
دلایل انجام جراحی مجدد تعویض مفصل زانو چیست؟
آیا پروتز زانو در صورت شل شدن قابل تعویض است؟
همانطور که در مقالات قبل گفته شد زمانی که زانوی فرد آسیب دیده باشد، درد شدیدی را در اطراف زانو حس میکند. در مواردی درد شدید میشود که فرد دیگر توانایی راه رفتن و حرکت را ندارد. در چنین وضعیتی عمل پروتز زانو یا جراحی تعویض مفصل زانو به این اشخاص کمک میکند تا بتوانند به فعالیتهای روزمره خود ادامه دهند. در جراحی پروتز زانو مفصل زانو آسیب دیده جدا شده وپروتز جایگزین مفصل آسیب دیده بیمار میشود.
معمولاً افرادی که دیگر با استراحت و انجام فیزیوتراپی زانو درد آنها درمان نمیشود، ملزم به جراحی هستند. پس از انجام جراحی و گذراندن دوره نقاهت فرد به زندگی عادی خود برمیگردد .
پروتز زانو به مرور زمان به دلیل اصطکاک که در حین حرکت ایجاد می شود فرسوده می شوند. به دلیل سایش، قطعات پروتز به بدن واکنش نشان می دهند و قسمت های پروتز زانو از استخوان جدا شده و شل می شوند. پروتز زانو معمولاً می تواند به طور متوسط بیست و پنج سال دوام بیاورد.
با گذشت زمان، زانوی تعویضی به دلایل مختلف ممکن است قابلیت اولیه خود را از دست داده، دردهای زانو دوباره شروع شده و زانو متورم شود. در این شرایط، پزشک متخصص ارتوپد با بررسی بیمار به احتمال زیاد جراحی تعویض مجدد مفصل زانو را پیشنهاد می دهد.
در تعویض مجدد مفصل تمام یا بخشی از مفصل مصنوعی قدیمی با مفصل مصنوعی جدید جایگزین می شود. کیفیت پروتز ممکن است به دلیل ساییدگی در طول زمان کاهش یابد نیاز به تعویض داشته باشد.
تعویض مجدد مفصل زانو بسته به شرایط شما می تواند متفاوت باشد. ممکن است فقط نیاز به تعویض یک قطعه کوچک داشته باشید. و در موارد دیگر ممکن است به ترمیم گسترده زانوی از جمله استخوان ها و رباط های اطراف زانو نیاز باشد.


شل شدن پروتز زانو در جراحی پروتز زانو مفصل زانو آسیب دیده جدا شده وپروتز جایگزین مفصل آسیب دیده بیمار میشود.
علائم شل شدن پروتز زانو : تورم، سفتی و درد،محدودیت حرکتی در ناحیهای که جراحی انجام شده اگر هر یک از این موارد بیش از چند ماه ادامه یابد، ممکن است هر کدام نشانه عارضه ای جدی تر باشد.
دلایل مختلفی برای شل شدن وجود دارد. عفونت یکی از مهمترین علل است. طراحی معیوب، نقص ها و ایرادات موجود در محصول یا ساییدگی و فرسودگی قطعات ایمپلنت نیز می توانند باعث شل شدن آنها شود.
یکی دیگر از دلایل شل شدن زانو عوارض مکانیکی مانند شل شدن، ناپایداری، دررفتگی، نا هم ترازی و عدم کارایی ایمپلنت که بسیار نادر هستند، می توانند ناشی از نقص هایی در ساخت ایمپلنت ها، قرارگیری نامناسب یا به دلیل بروز مشکلاتی در حین جراحی باشد.
جراحی تعویض مفصل زانو می تواند منجر به عوارض فیزیکی، از درد و تورم گرفته تا پس زدن ایمپلنت، عفونت و شکستگی استخوان شود. وجود درد پس از جراحی تعویض مفصل زانو ممکن است شایع ترین عارضه باشد.
اجزای یک زانوی مصنوعی باید دقیقاً در یک راستا قرار گیرند تا کار کنند. اگر آنها در یک ردیف قرار نگیرند، ممکن است خیلی زود فرسوده شوند یا ممکن است ایمپلنت بدون هیچ علائمی از کار بیفتد.
علائم نا هم ترازی و از کار افتادن عبارتند از ناپایداری، درد و تورم. سایر علائم نیز شامل دامنه حرکتی کم و احساس گرما یا داغی در اطراف مفصل زانو است. بیماران تقریباً همیشه برای رفع مشکلات نا هم ترازی به جراحی مجدد نیاز دارند.
عفونت ها همچنین یکی از دلایل اصلی ناکارایی ایمپلنت ها هستند. عفونت ها می توانند به ماهیچه یا استخوان آسیب برسانند و ایمپلنت را ضعیف کنند.
پس زدن ایمپلنت یا حساسیت به فلز زمانی بروز می کند که فلز موجود در ایمپلنت واکنشی را در بدن بیمار ایجاد می کند. این می تواند یک واکنش آلرژیک یا یک پاسخ خود ایمنی باشد. بیمارانی که بدن شان ایمپلنت را پس می زند، ممکن است برای برداشتن و تعویض ایمپلنت نیاز به جراحی مجدد داشته باشند.
چرا پروتز زانو شل می شود؟
علائم شل شدن پروتز زانو
- احساس درد شدید در زانو
- تغییر شکل ساق پا
- تورم در سایه زانو
- صداهایی که هنگام راه رفتن یا حرکت از زانو می آید.
- در مواردی که درد زانو با وجود مصرف مسکن برطرف نمی شود، ممکن است پروتز زانو شل شود.
علائم پس زدن تعویض مفصل زانو
- شکستگی ها
- خطرات جراحی
- آسیب عصبی ناشی از جراحی
- عوارض بلوک عصبی
- صدا دادن یا تق تق

علائم پس زدن تعویض مفصل زانو
دلایل انجام جراحی مجدد تعویض مفصل زانو چیست؟
پروتزهای مصنوعی یک طول عمری دارند ، البته ماندگار ی مفصل مصنوعی به میزان فعالیت های فرد بستکی دارد در افراد جوان تر به دلیل سطح فعالیت بیشتر این ماندگاری کمتر است.
در صورتی که رباط های اطراف زانو آسیب ببینند و یا تعادل درستی نداشته باشند، زانو وضعیت درست و ثابت خود را از دست می دهد. مفصل تعویضی با توجه به موقعیت رباط ها قرار داده می شود و هر گونه تغییری در آن ها می تواند از کارکرد درست مفصل جلوگیری کند.
بعد از این عارضه احتمالاً علائمی مانند تورم و احساس بی ثباتی در زانو به وجود می آیدو این بدان معناست که زانو پایدار نیست و ممکن است هنگام راه رفتن زانو خالی کنید.در صورتی که با درمان های غیر جراحی درمان نشود،جراحی تعویض مجدد مفصل زانو صورت گیرد.
برای اینکه مفصل مصنوعی زانو عملکرد درستی داشته باشد، باید در جای خود محکم بوده و به استخوان متصل باشد. در غیر این صورت، موجب درد می شود. دلیل این عارضه مشخص نیست ولی فعالیت های شدید فیزیکی، وزن بالا و موقعیت نامناسب دو جزء فلزی ایمپلنت در زمان جراحی، می تواند به این مورد منجر شود. همچنین افراد جوانتر به دلیل استفاده زیاد از مفصل تعویضی، به احتمال بیشتری نیاز به جراحی دوم دارند.
عفونت یکی از عوارض بالقوه هر جراحی می باشد و برای این جراحی نیز ممکن است اتفاق بیفتد. عفونت ناحیه جراحی ممکن است در زمانی که فرد در بیمارستان هست یا بعد از مرخص شدن فرد به وجود آید. این مورد حتی سال ها بعد از جراحی نیز می تواند رخ دهد.
در صورتی که مفصل تعویضی عفونی شود، می تواند سفت شدن زانو و دردناک شدن آن را در پی داشته باشد. پس از آن ایمپلنت شل شده و از استخوان جدا می شود. حتی در صورتی که ایمپلنت به استخوان متصل بماند، درد و سفت شدن زانو و تورم و ترشحات از ناحیه عفونی شده نیاز به جراحی مجدد را به وجود می آورد.
گاه قسمت های پلاستیکی مفصل تعویضی توسط سیستم ایمنی بدن فرد مورد تهاجم قرار می گیرند. سیستم ایمنی علاوه بر این اجزا به استخوان های اطراف مفصل هم حمله می کند و شرایطی با عنوان (osteolysis) استئولیز به وجود آورده، موجب تحلیل استخوان اطراف مفصل می شود.
دردی که پس از عمل در ناحیه زانو حس می شود می تواند دلایل مختلفی باشد و با روش های زیادی از قبیل روش های دارویی یا اقدامات قبل از عمل (قرار دادن بلوک عصبی یا بی حسی) یا استفاده از پمپ های درد بعد از عمل قابل کنترل است. یکی از علل بروز درد پس از ممکن است مشکلات عصبی یا آسیب به تاندون پا باشد.
به علاوه در صورتی که بیمار درد را تنها در مفصل زانویی که آسیب دیده است احساس کند و این درد در پای وی احساس نشود، می تواند علت این درد به ترومبوز وریدی عمیق مربوط باشد.
یکی دیگر از مواردی که ممکن است در حین عمل به وجود آید، شکستگی های تصادفی در ناحیه ران در هنگام اتصال پروتز است و باعث ایجاد درد شود. این مشکل در بیمارانبا سن زیاد بعد از نصب پروتز نیز مشاهده می شود. به علاوه از آنجایی که در هنگام تعویض مفصل، مطمئناً فشار زیادی بر روی مفاصل وارد می آید و می تواند باعث بروز درد شود. دردهایی که منشاء انسداد عروقی دارند معمولاً با آبی شدن رنگ پا همراه هستند.
بهبود و بازتوانی پس از جراحی برای هر بیمار متفاوت است. در کل، پزشک شما، شما را تشویق خواهد کرد که از مفصل جدید خود هر چه زودتر استفاده کنید. بعضی بیماران پس از تعویض مفصل موقتا دچار درد می شوند زیرا عضلات اطراف مفصل به دلیل کم تحرکی ضعیف شده اند. در بسیاری از افراد عمل جراحی تعویض مفصل زانو بسیار مؤثر است و باعث تخفیف درد و بازیابی حرکات می شود.
بعد از چند هفته پس از عمل جراحی، شخص قادر به انجام فعالیت های روزمره سبک خواهد بود.
پس از دوره ریکاوری فرد قادر به انجام فعالیت های سبک و ورزش های مختلف از قبیل پیاده روی خواهد بود، اما توصیه می شود از انجام فعالیت های سنگین مانند دویدن پرهیز گردد.
از موارد خطرناک بعد از جراحی اضافه وزن و انجام فعالیت های بسیار شدید است که باعث فشار به مفصل و در نهایت از کار افتادگی آن می شود.بنابراین با رعایت رژیم غذایی مناسب و ورزش سبک وزن خود را متعادل نگه دارید.
در پایان می توان گفت مشکلات زانو درهر گروه سنی، میتواند حتی فعالیتهای ساده را در زندگی روزمره محدود کند. این ممکن است شما را از نظر جسمی و روحی ضعیف کند.در نتیجه شما برای انجام فعالیت های عادی روزمره به جراحی مفصل زانو نیاز دارید که اغلب به عنوان یک روش درمانی کامل ترجیح داده میشود.
اغلب پزشک پس از معاینه با تکنیکهای فیزیکی و تصویربرداری مناسبترین روش درمانی را برای شما انتخاب خواهد کرد. در مواردی که تصمیم به جراحی گرفته شود، تمامی عوارض تعویض مفصل زانو از قبل به شما اطلاع داده میشود و اطلاعات دقیق در اختیار شما قرار میگیرد. بنابراین با مشورت و انتخاب صحیح پزشک متخصص میتوانید احتمال بروز عوارض را تا حدودی کاهش داده و از بروز مشکلات بعد از جراحی جلوگیری کرده و از عمل جراحی موفق لذت ببرید.