آموزش

بررسی اجمالی – تعویض مفصل لگن

تعویض مفصل لگن

تعویض مفصل لگن یک نوع رایج جراحی است که در آن مفصل آسیب دیده مفصل لگن با یک مفصل مصنوعی (معروف به ایمپلنت) جایگزین می شود.

بزرگسالان در هر سنی را می توان برای تعویض مفصل لگن در نظر گرفت، اگرچه اکثر آنها بر روی افراد بین 60 تا 80 سال انجام می شود.

یک مفصل لگن مصنوعی مدرن برای حداقل 15 سال کار می کند. اکثر افراد کاهش قابل توجهی در درد و بهبود دامنه حرکتی خود دارند.

 

زمانی که نیاز به تعویض مفصل لگن است

جراحی تعویض مفصل لگن معمولاً زمانی ضروری است که مفصل لگن ساییده یا آسیب دیده باشد به طوری که تحرک شما کاهش یافته و حتی در هنگام استراحت نیز درد دارید.

شایع ترین دلیل جراحی تعویض مفصل لگن،  آرتروز است . سایر شرایطی که می تواند باعث آسیب مفصل لگن شود عبارتند از:

  • روماتیسم مفصلی
  • شکستگی لگن
  • آرتریت سپتیک
  • اختلالاتی که باعث رشد غیرعادی استخوان می شوند (دیسپلازی استخوان)

تعویض مفصل لگن

به چه کسی جراحی تعویض مفصل لگن پیشنهاد می شود

تعویض مفصل لگن یک جراحی بزرگ است، بنابراین معمولاً تنها در صورتی توصیه می‌شود که سایر درمان‌ها، مانند  فیزیوتراپی یا  تزریق استروئید ، به کاهش درد یا بهبود تحرک کمک نکرده باشند.

ممکن است به شما پیشنهاد جراحی تعویض لگن داده شود اگر:

  • درد شدید، تورم و سفتی در مفصل لگن خود دارید و تحرک شما کاهش یافته است
  • درد لگن شما آنقدر شدید است که کیفیت زندگی و خواب شما را مختل می کند
  • کارهای روزمره، مانند خرید یا بیرون رفتن و حمام، دشوار یا غیرممکن است
  • شما به دلیل درد و عدم تحرک احساس افسردگی می کنید
  • شما نمی توانید کار کنید یا زندگی اجتماعی داشته باشید

شما همچنین باید به اندازه کافی خوب باشید تا با یک عمل جراحی بزرگ و توانبخشی پس از آن کنار بیایید.

آیا شما نیاز به عمل تعویض مفصل لگن دارید؟ علائم نیاز به تعویض مفصل لگن: علائم، علل و درمان

 

نحوه انجام جراحی تعویض مفصل لگن

تعویض مفصل لگن را می توان تحت  بیهوشی عمومی (جایی که در حین عمل خوابیده اید) یا تحت بی حسی نخاعی (جایی که بیدار هستید اما هیچ احساسی از کمر به پایین ندارید) انجام داد.

گاهی اوقات ممکن است اپیدورال داشته باشید که شبیه بی حسی نخاعی است.

جراح یک برش (برشی) در مفصل لگن ایجاد می کند، مفصل آسیب دیده لگن را برمی دارد و آن را با یک مفصل مصنوعی یا ایمپلنت جایگزین می کند.

عمل جراحی معمولاً حدود 1 تا 2 ساعت طول می کشد.

در مورد نحوه انجام تعویض مفصل لگن بیشتر بدانید .

 

لایه برداری باسن

لایه برداری باسن یک نوع عمل جایگزین است. این شامل برداشتن سطوح آسیب دیده استخوان های داخل مفصل لگن و جایگزینی آنها با یک سطح فلزی است.

در این نوع عمل استخوان کمتری برداشته می شود. با این حال، معمولا فقط برای مردانی انجام می شود که بسیار فعال هستند و باسن بزرگتری دارند.

امروزه به دلیل نگرانی در مورد سطح فلزی که باعث آسیب به بافت های نرم اطراف لگن می شود، روکش مجدد بسیار کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

 

آماده شدن برای جراحی تعویض مفصل لگن

قبل از رفتن به بیمارستان، تا آنجا که می توانید در مورد آنچه در عمل شما دخیل است اطلاعات کسب کنید. بیمارستان شما باید اطلاعات یا ویدئوهای مکتوب ارائه دهد.

تا می توانید فعال بمانید. تقویت عضلات اطراف لگن به بهبودی شما کمک می کند. اگر می توانید، هفته ها و ماه های قبل از عمل به ورزش های ملایم مانند پیاده روی و شنا ادامه دهید.

ممکن است به یک فیزیوتراپیست ارجاع داده شوید که تمرینات مفیدی را به شما ارائه دهد.

بیمارستان شما ممکن است یک برنامه بهبودی پیشرفته ارائه دهد . این برنامه توانبخشی با هدف بازگرداندن سریع سلامت کامل شما پس از جراحی بزرگ انجام می شود.

درباره آماده شدن برای جراحی ، از جمله اطلاعاتی در مورد ترتیبات سفر، چیزهایی که باید با خود بیاورید و شرکت در ارزیابی قبل از عمل بیشتر بدانید .

تعویض مفصل لگن

بهبودی پس از جراحی تعویض مفصل لگن

معمولاً 3 تا 5 روز در بیمارستان خواهید بود، اما زمان بهبودی می تواند متفاوت باشد.

هنگامی که آماده ترخیص شدید، بیمارستان به شما توصیه هایی در مورد مراقبت از لگن در خانه می دهد. در ابتدا باید از یک فریم یا عصا استفاده کنید و فیزیوتراپیست تمریناتی را به شما آموزش می دهد تا به تقویت عضلات لگن شما کمک کند.

یک کاردرمانگر بررسی خواهد کرد که آیا به تجهیزاتی برای کمک به مدیریت در خانه نیاز دارید یا خیر.

همچنین ممکن است در یک برنامه ورزشی ثبت نام کنید که برای کمک به بازیابی و سپس بهبود استفاده از مفصل لگن طراحی شده است.

معمولاً می توان در عرض حدود 6 هفته به فعالیت های سبک یا کارهای اداری برگردید. با این حال، بهبودی هر فردی متفاوت است و بهتر است با پزشک یا فیزیوتراپیست خود در مورد زمان بازگشت به فعالیت های عادی صحبت کنید.

 

خطرات جراحی تعویض مفصل لگن

عوارض تعویض مفصل لگن می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • دررفتگی لگن
  • عفونت در محل جراحی
  • آسیب به عروق خونی یا اعصاب
  • DVT (ترومبوز ورید عمقی)
  • شکستگی در استخوان اطراف تعویض مفصل لگن در حین یا بعد از عمل
  • تفاوت در طول پا

با این حال، خطر عوارض جدی کم است.

همچنین این خطر وجود دارد که مفصل لگن مصنوعی زودتر از حد انتظار فرسوده شود یا به نحوی دچار مشکل شود. برخی از افراد ممکن است برای ترمیم یا تعویض مفصل به جراحی تجدید نظر نیاز داشته باشند.

 

ایمپلنت فلز روی فلز

مواردی وجود داشته است که برخی از تعویض‌های مفصل لگن (MoM) زودتر از حد انتظار فرسوده شده و باعث تخریب استخوان و بافت اطراف لگن می‌شود. همچنین نگرانی هایی وجود دارد که آنها می توانند آثار فلزی را به خون نشت کنند.

آژانس تنظیم مقررات داروها و محصولات مراقبت بهداشتی (MHRA) دستورالعمل های به روز شده ای را صادر کرده است که بر اساس آن انواع خاصی از دستگاه های MoM باید هر ساله در زمانی که ایمپلنت در محل قرار دارد بررسی شوند. بنابراین هر گونه عارضه بالقوه را می توان در مراحل اولیه پیدا کرد.

جایگزین های لگن MoM در حال حاضر به ندرت استفاده می شود. اما اگر در مورد تعویض مفصل لگن خود نگران هستید، با جراح ارتوپد خود تماس بگیرید. آنها می توانند سابقه ای از نوع تعویض مفصل لگن به شما بدهند و به شما بگویند که آیا پیگیری لازم است یا خیر.